Linkuri accesibilitate

Președitele Donald Trump se declară total „reabilitat” de depoziția de joi a fostului director FBI, James Comey (VIDEO)


Președintele american Donald Trump s-a declarat total „reabilitat” de declarațiile făcute joi de fostul director FBI, James Comey în audierile publice din Senat. În primul mesaj Twitter de la audieri, președintele îl și ironizează pe Comey drept „informator”. una din sursele de scurgeri de informații spre presă.

Este linia adoptată joi de avocatul său personal, care a atras atenția că fostul director FBI a confirmat faptul că președintele, personal, nu era ținta vreunei investigații. Și tot el a lăsat de înțeles că James Comey ar putea fi urmărit în justiție pentru că ar fi divulgate informații despre „convorbiri privilegiate”.

Fostul director FBI acuză Casa Albă de „minciună”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:19 0:00

În audierea publică de joi din Senat, Comey a declarat, între altele, că președintele Donald Trump și administrația sa au mințit, când au susținut că Biroul Federal de Investigații ar fi avut mari probleme. Mai mult, s-a declarat convins că a fost concediat din cauza anchetei FBI privind posibilul amestesc al Rusiei în alegerile prezidențiale de anul trecut dar și coontactele pe care Rusia le-ar fi putut avea cu membri ai echipei de campanie a lui Trump.

„Știu că am fost concediat din cauza modului în care am condus ancheta despre amestecul Rusiei” – un amestec masiv, în opinia lui Comey și care se va repeat.

James Comey: Rusia s-a amestecat în campania electorală americană din 2016
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:34 0:00

Comey a reluat acuzația că președintele ar minți în contextual în care a explicat de ce și-a făcut notițe după toată convorbirile pe care le-a avut cu Donald Trump între patru ochi. Au fost trei astfel de întâlniri, toate initiate de președinte, plus 6 convorbiri telefonice. În cadrul audierilor din Senat, Comey nu a uitat să menționeze că în trei ani cât a servit sub administrația Obama a vorbit cu președintele de două ori: la numire și când Obama și-a luat rămas bun, la încheierea mandatului.

Tot Comey a declarat că el a decis să trimită notițele, printr-un intermediar, la cotidianul New York Times pentru a forța numirea unui procuror independent care să continue ancheta FBI despre amestecul Rusiei în procesul electoral american. Acesta a fost numit pe 17 mai, în persoana lui Robert Mueller.

XS
SM
MD
LG