Linkuri accesibilitate

La Tiraspol a fost adoptat bugetul regiunii separatiste transnistrene pentru 2017


Sovietul suprem de la Tiraspol
Sovietul suprem de la Tiraspol

Sovietul suprem de la Tiraspol a adoptat, marți, în lectură finală, bugetul regiunii separatiste transnistrene pentru anul curent. Deficitul bugetului transnistrean se apropie de 50%, însă administrația regiunii spune că are bani pentru achitarea integrală a pensiilor, salariilor și îndemnizațiilor sociale.

Documentul a fost aprobat cu o întârziere de jumătate de an, după ce la Tiraspol s-a schimbat puterea executivă, iar noua administrație condusă de Vadim Krasnoselski a încercat să găsească bani pentru a acoperi deficitul bugetar. În ciuda unor solicitări repetate ale administrației separatiste de la Tiraspol, Federaţia Rusă nu a acordat asistență financiară directă regiunii, însă continuă să o subvenționeze prin gazele pe care le livrează gratuit și prin suplimentul de 10 dolari acordat fiecărui pensionar din regiunea separatistă.

Șeful executivului de la Tiraspol, Alexandr Martînov, a declarat că la adoptarea bugetului s-a ținut cont și de opinia „colegilor din Federaţia Rusă”, iar responsabila de finanțe de la Tiraspol, Irina Molokanova, a declarat că banii necesari pentru acoperirea deficitului care există la capitolele sociale vor fi luați „din împrumuturi externe”.

XS
SM
MD
LG