Linkuri accesibilitate

Premierul Pavel Filip a cerut UE să nu facă „o legătură directă între acordarea asistenței macrofinanciare și modificarea sistemului electoral” din Moldova


Pavel Filip și Donald Tusk

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, își continuă vizita la Bruxelles. Miercuri, el are programată o întrevedere cu comisarul european pentru extindere și politica vecinătății, Johannes Hahn, după care cei doi vor susține (15.45, ora Chișinăului) o conferință de presă.

Marți, Pavel Filip a discutat cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk. Potrivit unui comunicat de presă al guvernului de la Chișinău, premierul a menționat, între altele, „importanţa asistenței macrofinanciare din partea UE” și a solicitat instituțiilor europene să nu facă „o legătură directă între acordarea asistenței macrofinanciare și modificarea sistemului electoral” din Moldova.

La Bruxelles se află în vizită și liderul Partidului Democrat de guvernământ de la Chișinău, Vlad Plahotniuc, împreună cu spicherul Andrian Candu. Un comunicat de presă al PD anunță că Vlad Plahotniuc a avut, marți, discuții în Parlamentul European, inclusiv despre reforma electorală, discuții ce vor continua și miercuri.

Marți, o influentă comisie din Parlamentul European a aprobat recenta înțelegere între instituțiile puterii din UE privind ajutorul financiar de 100 de milioane de euro pentru R. Moldova și condițiile acordării lui. „Comisia Europeană va trebui să suspende temporar sau să anuleze orice plăți dacă nu sunt îndeplinite condițiile”, se spune într-un comunicat de presă de la Parlamentul European.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG