Linkuri accesibilitate

Noul ambasador american în China declară ca priorități reechilibarea balanței comerciale bilaterale și eliminarea amenințării pe care o reprezintă Coreea de Nord


Terry Branstad

Noul ambasador american în China, Terry Branstad,a declarat că mandatul său va avea două priorități: eliminarea amenințării reprezentate de Coreea de Nord și reechilibrarea balanței comerciale dintre Statele Unite și China. Anul trecut, Statele Unite au înregistrat un deficit comercial de 347 miliarde de dolari în comerțul cu China, potrivit datelor Ministerului de Finanțe american. Terry Branstad, fost guvernator de Iowa, a fost confirmat la 24 mai ca noul ambasador al președintelui Donald Trump în China, dar data sosirii sale la Beijing nu a fost încă anunțată.

În timpul campaniei electorale, Trump a acuzat Beijingul de practici comerciale neloiale și a avertizat că va adopta o poziție fermă în această privință, dar tonul său s-a schimbat după întâlnirea cu președintele chinez Xi Jinping, în aprilie, în Florida. La scurt timp după întâlnirea lor, Trump a spus că Beijingul va avea un acord comercial cu Statele Unite mult mai bun dacă rezolvă problema nord-coreeană.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG