Linkuri accesibilitate

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului confirmă moartea liderului Statului Islamic


Presupusul lider al grupării Statul Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, la moscheea din Mosul (imagine publicată în 5 iulie 2014)
Presupusul lider al grupării Statul Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, la moscheea din Mosul (imagine publicată în 5 iulie 2014)

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a anunțat marți că deține informații de la înalți responsabili ai grupării teroriste „Statul Islamic” care confirmă moartea liderului lor, Abu Bakr al-Baghdadi. „Înalți responsabili ai Statului Islamic prezenți în provincia (siriană) Deir Ezzor au confirmat pentru OSDO moartea lui Abu Bakr al-Baghdadi, emirul Statului Islamic”, a declarat pentru AFP directorul OSDO, Rami Abdel Rahman. „Am aflat astăzi, dar nu știm când și cum a murit”, a adăugat el.

Rusia informa pe 22 iunie că este foarte probabil să-l fi omorât pe Al-Baghdadi în cursul unui bombardament la sfârșitul lunii mai în Siria, informație care nu a putut fi confirmată dintr-o sursă independent.

Liderul organizației teroriste a Statului Islamic a apărut o singură dată în public în iulie 2014 la moscheea al-Nouri din Mosul, oraș din nordul Irakului recent recucerit de trupele irakiene. Pe de altă parte, un înalt militar american a declarat că Statele Unite, la fel ca mai multe țări membre ale coaliției internaționale contra grupării teroriste a Statului Islamic, vor să mențină o prezență militară în Irak chiar după înfrângerea organizației teroriste.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG