Linkuri accesibilitate

Poroșenko a propus includerea unui anchetator internațional în echipa care investighează asasinarea jurnalistului Pavel Șeremet


Președintele Petro Poroșenko a propus includerea unui anchetator internațional în echipa ucraineană care investighează asasinarea jurnalistului Pavel Șeremet, dar care nu au reușit să adune timp de un an probe semnificative. La întâlnirea din 11 iulie cu familia lui Șeremet și reprezentați ai Comitetului pentru Protecția Jurnaliștilor, Poroșenko a spus că „va accepta cu bucurie” un anchetator „profesionist și demn de încredere”, cum ar fi „cineva de la „FBI sau Scotland Yard”, pentru a supraveghea cazul, „dacă va fi agreat de familie”.

Cunoscutul jurnalist din Rusia Pavel Șeremet, refugiat la Kiev, a fost ucis în 20 iulie 2016 de explozia propriei mașini, în centrul capitalei ucrainene. Mama sa, Ludmila Șeremet, fiica Elizaveta și partenera lui Pavel Șeremet, Olena Pritula, care împreună cu el a fondat ziarul independent Ukrayinska Pravda, au acceptat propunerea președintelui Petro Poroșenko.

Comitetul pentru Protecția Jurnaliștilor va da publicității astăzi raportul intitulat „Justiție interzisă: Ucraina cu mâinile goale în cazul Pavel Șeremet. La aproape un an de la moartea jurnalistului, nimeni nu a fost nici arestat și nici pedepsit, chiar dacă președintele Petro Poroșenko promisese o investigație amănunțită a cazului. Până acum, autoritățile ucrainene nu au adus nici o probă concludentă care să întărească presupunerile lor inițiale, și anume o implicare a Rusiei, se scrie în raportul care va fi dat publicității astăzi.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG