Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Expresul” din Ungheni


Invitata emisiunii este ziarista Lucia Bacalu.

„Se va împlini un vis al regretatului scriitor epigramist Efim Tarlapat, originar din satul Măgurele, raionul Ungheni. Chiar în centrul satului său de baștină, va fi instalat bustul lui Daniel Ciugureanu, deputat în Sfatul Țării, prim-ministru al Republicii Democratice Moldovenești în 1918, ministru fără portofoliu în patru Guverne ale României. Evenimentul va avea loc la sfârșitul lunii august. Bustul este un dar din partea Societății „Mihai Viteazu” din Ploiești. Satul Măgurele a fost propus pentru instalarea repectivului bust, pentur că aici Daniel Ciugureanu a avut rude, inclusiv mama lui Efim Tarlapan.

La Sipoteni, raionul Călărași, a fost inaugurat oficial postul de salvatori și pompieri voluntari „Hans Kohler”. Însăși Hans Kohler a fost prezent la eveniment și a primit o scrisoare de graditudine din partea președintelui raionului Călărași. El a mai primit și titlul de cetățean de onoare al comunei Sipoteni. Hans Kohler este președintele Organizației „Moldova Project” din Austria, care a instruit pompieri voluntari, a oferit echipament și o autospecială astfel ca postul de salvatori și pompieri voluntari din Sipoteni să poată activa.

Un grup de 14 femei de la Milești, raionul Nisporeni au decis să construiască în localitate un teren de joacă pentru copii, după ce au participat anul trecut la un program național de mentorat pentru femei, organizat de Centrul „Parteneriate pentru Dezvoltare”. Vor fi instalate balansoare, topogane, bănci, coșuri etc. Valoarea proiectului este 8000 de dolari, dintre care 3000 sunt grant iar restul 5000 vor fi adunați de la comunitate.”

[Transcriere: Nicu Gușan]

XS
SM
MD
LG