Linkuri accesibilitate

Moldova refuză Rusiei „acordarea dreptului de a traversa spațiul său aerian și aterizarea avioanelor” militare rusești pe aeroporturile din Chișinău și Tiraspol


Dmitri Rogozin
Dmitri Rogozin

Moldova a reproșat Rusiei că nu a consultat-o în privința modului de marcare a împlinirii a 25 de ani de la începerea operațiunii de menținere a păcii pe Nistru. Ministrul afacerilor externe, vicepremierul Andrei Galbur, a exprimat această idee miercuri, la o întâlnire cu ambasadorul Federaţiei Ruse Farit Muhametşin, transmite Moldpres, cu referire la Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE. Galbur i-a spus emisarului rus că ar fi fost bine ca manifestările comemorative să fie planificate în comun, iar absența acestei coordonări „nu este de natură să contribuie la întărirea încrederii”.

Portalul „Deschide.md” publică misiva Ministerului de externe prin care informează Moscova că „autoritățile competente din Republica Moldova sunt nevoite să refuze acordarea dreptului de a traversa spațiului său aerian și aterizarea avioanelor” militare rusești pe aeroporturile din Chișinău și Tiraspol. Moscova a anunțat că-l va trimite în Moldova cu ocazia aniversării pe vicepremierul Dmitri Rogozin, care este emisarul special al Kremlinului în chestiunea transnistreană.

XS
SM
MD
LG