Linkuri accesibilitate

Moscova răspunde sancțiunilor americane: SUA vor trebui să-și reducă personalul diplomatic din Rusia la 455 de oameni


Ambasada Statelor Unite la Moscova
Ambasada Statelor Unite la Moscova

Ministerul de externe al Rusiei a spus că Statele Unite trebuie să-și reducă personalul diplomatic din Rusia. Într-o declarație publicată astăzi, Ministerul a prezentat măsuri de răspuns la adoptarea de către legislativul Statelor Unite a unor sancțiuni împotriva Rusiei, trimise spre aprobare președintelui Donald Trump.

Ministerul a spus că Statele Unite vor trebui să-și reducă personalul diplomatic la 455 de oameni cel mai târziu la 1 septembrie, pentru că acesta ar fi numărul diplomaților ruși din Statele Unite. De asemenea, diplomații americani nu vor mai putea folosi o casă de odihnă și nici spațiile de depozitare începând de la 1 august.

În declarație, Washingtonul este avertizat că Rusia va riposta cu aceeași monedă dacă Statele Unite vor continua expulzările de diplomați ruși în afara celor 35 deja trimiși acasă de administrația fostului președinte Barack Obama în decembrie.

Ministerul de externe de la Moscova a spus că sancțiunile adoptate de Congresul de la Washington confirmă „agresiunea extremă” a Statelor Unite în relațiile internaționale.

Senatul Statelor Unite a votat joi aproape în unanimitate în favoarea unor noi sancțiuni împotriva Rusiei, în ciuda obiecțiilor președintelui Donald Trump și amenințării cu represalii din partea președintelui Rusiei, Vladimir Putin.

Nouăzeci și opt de senatori au votat în favoarea, iar doi împotriva sancțiunilor, care includ și noi pedepse pentru Iran și Coreea de Nord. Legislația deja votată în Camera Reprezentanților urmează să fie aprobată sau respinsă prin veto de președintele Trump. Casa Albă nu a spus deocamdată limpede care va fi soluția aleasă de șeful statului.

Joi, președintele rus Putin a spus că țara sa va fi nevoită să răspundă până la urmă sancțiunilor americane, pe care le-a numit o dovadă de „insolență”. Noile sancțiuni americane au fost criticate nu doar de Moscova, ci și de unele puteri europene, care au spus că firmele europene vor avea de suferit.

XS
SM
MD
LG