Linkuri accesibilitate

Meleșcanu: Rogozin a încercat să intre în spațiul aerian românesc deși știa că se află pe lista celor care au interdicție de intrare în UE


MInistrul de externe al României, Teodor Meleșcanu

Ministrul de externe al României, Teodor Meleșcanu, a spus că vicepremierul rus Dmitri Rogozin a încercat să intre în spațiul aerian românesc deși știa că se află pe lista celor care au interdicție de intrare în UE. Într-o apariție la televiziunea românească Antena 3, Meleșcanu a spus că în opinia sa gestul lui Rogozin a fost o încercare „deliberată” de a crea probleme între România și Rusia. Rogozin a fost nevoit să abandoneze vineri o deplasare în R. Moldova, inclusiv în regiunea transnistreană, după ce avionului său i s-a interzis intrarea în România și Ungaria. Rogozin a scris apoi pe Twitter că autoritățile române ar fi pus în pericol viața pasagerilor din avionul comercial cu care călătorea, inclusiv copii și femei. Meleșcanu a negat această acuzație și a spus că Rogozin a vrut să arate că sancțiunile UE împotriva țării sale nu funcționează.

În 2016, România i-a permis lui Dmitri Rogozin să intre în spațiul său aerian, la întoarcerea de la Chișinău spre Moscova, pe motiv că folosea „o cursă comercială” de pasageri care nu ar fi lovită de sancțiunile europene. În 2014, după impunerea sancțiunilor, România a oscilat: i-a permis lui Rogozin și delegației oficiale care-l însoțea să zboare spre Chișinău, dar i-a refuzat același drept la întoarcere, invocând faptul că avionul oficial era însoțit de unul militar. Rogozin s-a întors atunci cu o cursă normală de pasageri.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG