Linkuri accesibilitate

Donald Trump se pronunță în favoarea proiectului de lege republican de limitare a numărului de refugiați acceptați în Statele Unite


La un protest la aeroportul Internațional O'Hare de la Chicago

Președintele american Donald Trump a declarat miercuri că sprijină o reformare a sistemului de imigrație legală în Statele Unite, care va reduce drastic numărul imigranților și va baza procesul de selectie pe o serie de calificări. Proiectul de lege, elaborată de senatorii republicani Tom Cotton și David Perdue, vrea să dea prioritate persoanelor care vorbesc limba engleză, se pot finanța și ar urma să plafoneze la 50.000 pe an numărul de refugiați care obțin drept de rezidență în Statele Unite.

„Această lege va reprezenta cea mai importantă reformă a sistemului nostru în materie de migrație din ultima jumătate de secol”, a declarat DonaldTrump la Casa Albă, adresându-le mulțumiri celor doi senatori pentru că au elaborat un proiect de lege „istoric și crucial”. Problema imigrației a fost una din temele centrale ale campaniei prezidențiale, dar acolo Trump s-a concentrat mai mult pe combaterea imigrației ilegale.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG