Linkuri accesibilitate

Pentagonul a recomandat administrației Trump să lireze arme letale Ucrainei


Sistemul antitanc Javelin în acțiune, în Afganistan

Pentagonul a recomandat Casei Albe să livreze Ucrainei sisteme mobile de rachete antitanc Javelin, transmite NBC care citează surse din ministerul american al apărării. Potrivit acestora, Pentagonul vrea să doteze armata ucraineană cu asemenea sisteme și rachete pentru ele în valoare de 50 de milioane de dolari.

Fostul comandant al forțelor NATO în Europa James Stavridis a declarat pentru NBC că ar fi „o decizie absolut corectă”. Javelin sunt destinate pentru distrugerea tehnicii blindate, elicopterelor și dronelor.

Anterior, publicația Wall Street Journal a scris că Pentagonul și Departamentul de Stat au propus spre aprobare Administrației de la Washington un plan pentru livrarea de rachetele antitanc, sisteme antiaeriene și altor tipuri de armament în Ucraina.

Militari și diplomați americani afirmă că armamentul oferit Kievului va fi folosit exclusiv în scopuri de apărare, pentru neutralizarea tancurilor și altor arme moderne cu care Moscova îi dotează pe separatiștii pro-ruși din estul Ucrainei. În timpul administrației Obama, Statele Unite au oferit Ucrainei doar echipamente militare neletale și sprijin în instruirea militarilor.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG