Linkuri accesibilitate

Președintele reales al Iranului, Hassan Rohani, a depus jurământul: „Voi conduce țara pe calea coexistenței și a interacțiunii cu lumea”


Hassan Rohani

Președintele Iranului, Hassan Rohani, a fost investit în funcție pentru cel de al doilea mandat, într-o sesiune deschisă a Parlamentului de la Teheran. Vorbind după depunerea jurământului, Rohani a promis că va conduce țara „pe calea coexistenței și a interacțiunii cu lumea”.

La ceremonie au participat oficialități din peste 100 de țări, o realizare semnificativă pentru Iran, țară supusă sancțiunilor internaționale. Au fost invitați oaspeți din Marea Britanie, Germania, Franța, Rusia, printre aceștia și președintele Republicii Moldova, Igor Dodon. Potrivit televiziunii de stat de la Teheran, printre oficialitățile prezente a fost și șefa politicii externe a UE, Federica Mogherini, care supraveghează îndeplinirea acordului privind diminuarea programului nuclear al Iranului.

În vârstă de 68 de ani, Rohani a fost reales la alegerile din 19 mai cu 57% din voturi. În următoarele două săptămâni, el urmează să propună o nouă componență a guvernului.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG