Linkuri accesibilitate

Administrația Trump va solicita Congresului american un fond de șase miliarde de dolari pentru ajutorarea sinistraților de pe urma uraganului Harvey


Inundațiile cauzate de uraganul și furtuna tropicală Harvey
Inundațiile cauzate de uraganul și furtuna tropicală Harvey

Administrația Trump se pregătește să ceară Congresului să aprobe un fond de șase miliarde de dolari pentru ajutorarea sinistraților din Texas și alte state afectate de uraganul Harveny. Potrivit cotidianului „Washington Post”, cererea ar putea fi trimisă în cursul acestei zile sau săptămîna viitoare și este numai o parte din ajutorul federal masiv care se preconizează. Guvernatorul statului Texas, relatează Reuters, crede că va avea nevoie de peste 125 de miliarde de dolari ajuor, din bugetul federal.

Între timp, numărul persoanelor decedate a crescut la 40, dar s-ar putea ca acest bilanț să se mărească simțitor pe măsură ce apele se retrag și echipele de salvare ajung în zonele cele mai afectate. Estimările oficiale sunt că peste 100 de mii de case au fost deteriorate sau distruse de uragan, iar vicepreședintele Mike Pence a anunțat că peste 300 de mii de persoane așteaptă un sprijin din partea statului. Casa Albă a anunțat că președintele american Donald Trump va face o donație personală de 1 milion de dolari pentru sinistrații din statele Texas și Louisiana.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG