Linkuri accesibilitate

Mihai Fifor: România merită să fie parte din spațiul Schengen... în eforturile noastre de a dovedi că suntem un partener de încredere pentru NATO”


Ministrul apărării Mihai Fifor

Ministrul român al Apararii Nationale, Mihai Fifor, a declarat sambata, la Adunarea parlamentara a Nato, că în guvernul de la București s-a discutat despre un asa-numit Schengen militar, în contextul în care convoaiele militare stau în șir la graniță din cauza birocratiei, relatează agenția Agerpres.

„Cred că România merită să fie parte din spațiul Schengen. Acesta este un aspect important pentru noi in eforturile noastre de a dovedi că suntem un partener de încredere pentru Alianta, dar și pentru SUA", a spus Fifor in Comisia pentru aparare si securitate din cadrul celei de-a 63-a sesiuni anuale a Adunarii Parlamentare a NATO, care are loc la București. Potrivit sursei citate ministrul a vorbit și despre creșterea pericolului terrorist in zona Balcanilor și despre noua problema cu care se confruntă Romania și anume aceea a migranților, probleme pe care Bucurestiul „le ia foarte în serios”.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG