Linkuri accesibilitate

Demonstrații de protest ale opoziției în Rusia la Vladivostok, Habarovsk, Ulan-Ude, Chita, Stavropol, St. Petersburg (VIDEO)


Astăzi la Vladivostok
Astăzi la Vladivostok

Sprijinitori ai liderului opoziției ruse Aleksei Navalnîi protestează în mai multe localități din Rusia. Mitinguri au avut loc la Vladivostok, Habarovsk, Ulan-Ude, Chita si Stavropol. Protestele au loc de ziua de naștere a lui Vladimir Putin.

La Sankt Petersburg poliția a încercuit piața în care a fost anunțat mitingul sustinătorilor lui Navalnîi, care este programat pentru aceasta seara.

Au fost anuntate proteste în aproximativ 70 de orașe din Rusia. La Moscova, corespondentii postului nostru de radio spun că s-au adunat citeva sute de oameni în Piata Pușkin care au scandat lozinci anti-prezidențiale, cerînd eliberarea lui Navalnîi. In piată se află cel puțin zece dube ale poliției, și polițiștii îi îndeamnă pe protestatari să se împrăștie. Manifestanții au fost opriți de poliție să ajunga spre Kremlin și au fost nevoiți să revină în piața. Nalavnîi, care este în închisoare pentru 20 de zile, a făcut un apel către toti „oamenii cumsecade” să iasă în stradă și să manifesteze pentru „competiție politică” în alegerile prezidențiale de anul viitor.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG