Linkuri accesibilitate

SUA resping acuzațiile Rusiei cum că s-ar preface doar că luptă împotriva grupării teroriste Statul Islamic


Lovituri ale coaliției internaționale asupra poziției militanților Statului Islamic la Raqqa, în Siria, 5 octombrie
Lovituri ale coaliției internaționale asupra poziției militanților Statului Islamic la Raqqa, în Siria, 5 octombrie

Pentagonul a numit „absolut false” acuzațiile Kremlinului cum că Statele Unite doar „pretind” că luptă cu Statul Islamic în Siria și Irak. Ministerul rus al apărării susține, într-o declarație difuzată marți, că Statele Unite și aliații săi au efectuat mai puține lovituri aeriene în Irak, în luna septembrie, când forțele siriene guvernamentale, sprijinite de aviația rusă, au început să recucerească provincia Deir al-Zor.

„Toată lumea vede cum coaliția condusă de Statele Unite se preface că luptă împotriva Statului Islamic mai ales în Irak, dar continuă să lupte activ împotriva unui Stat Islamic în Siria, din anumite motive”, a declarat generalul Igor Konașenkov, purtătorul de cuvânt al ministerului rus al apărării.

La Washington, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, colonelul Robert Manning, a numit acuzațiile rusești „absolut false”, reafirmând angajamentul Statelor Unite de a distruge ISIS, organizația teroristă, „în regiune sau la nivel global”. Coaliția internațională condusă de Statele Unite, a amintit el, publică zilnic datele privind numărul și rezultatele atacurilor pe care le efectuează.

XS
SM
MD
LG