Linkuri accesibilitate

Doi influenți senatori americani îl critică pe Donald Trump pentru că nu a semnat legea referitoare la sancțiunile suplimentare la adresa Rusiei


Senatorul republican John McCain

Doi influenți senatori americani – democratul Benjamin Cardin si republicanul John McCain - au trimis o scrisoare deschisă președintelui Statelor Unite, Donald Trump criticîndu-l pentru că nu a semnat legea prin care se impun sancțiuni mai dure împotriva Rusiei și lentoarea cu care este abordată această problemă. Legea a fost aprobată cu o majoritate covîrșitoare în Congres și ea va face mai dificilă ridicarea sancțiunilor împotriva Rusiei. La 1 octombrie a expirat și termenul la care administrația urma „să publice reglementări sau îndrumări” pentru persoane sau entități care operează în numele serviciilor de informații ale Rusiei. In scrisoarea celor doi influenți senatori se spune că administrația nu pare să se fi angajat în vreun dialog diplomatic semnificativ cu aliații europeni ai Statelor Unite pentru a se întări presiunile asupra regimului de la Moscova.

Pînă acum Casa Alba nu a răspuns acestei scrisori. Cel puțin trei comitete diferite ale Congresului investighează presupusa implicare a Rusiei în alegerile prezidențiale americane de anul trecut și relațiile dintre apropiați ai președintelui Donald Trump cu oficialități ruse în timpul și după campania electorală. Donald Trump a abordat o pozitie mai conciliantă decît Congresul în legatură cu sancțiunile împotriva Moscovei.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG