Linkuri accesibilitate

John Kerry: președintele american Donald Trump „creează o criză internațională” prin amenințările sale la adresa acordului nuclear cu Iranul


John Kerry vorbind la New York în 22 aprilie 2016 după convorbirile cu ministrul iranian de externe Mohammad Javad Zarif.
John Kerry vorbind la New York în 22 aprilie 2016 după convorbirile cu ministrul iranian de externe Mohammad Javad Zarif.

Președintele american Donald Trump „creează o criză internațională” prin amenințările sale la adresa acordului nuclear cu Iranul, a avertizat unul din arhitecții înțelegerii, fostul secretar de stat al Statelor Unite, John Kerry. Vineri Trump a criticat aspru acordul din 2015, fără să-l denunțe însă cu totul. Mai târziu, John Kerry a spus că Trump „pune în pericol interesele de securitate națională ale Americii și ale aliaților ei cei mai apropiați”. Kerry a cerut legislatorilor de la Washington să apere acordul cu Iranul împotriva lui Trump, spunând că „miza pentru Congres este enormă”. Congresul ar putea distruge acordul adoptând noi sancțiuni împotriva Iranului. Discursul lui Trump a fost primit cu îngrijorare de celelalte puteri globale implicate în negocierea acordului din 2015, fiind condamnat de autoritățile iraniene.

XS
SM
MD
LG