Linkuri accesibilitate

Peste jumătate din americanii cu drept de vot au fost expuși postărilor politice, făcute de „trolii” Rusiei, pe Facebook și Instagram


Unele din postările pe Facebook și Instagram, care par să fi făcut parte din campania Rusiei de a influența alegerile prezidențiale americane din 2016.

Mai bine de jumătate din americanii cu drept de vot (nu din cei care au și votat) au fost expuși controversatelor postări ale „fabricilor de troli” din Rusia înainte și după alegerile prezidențiale americane din 2016. Rusia este acuzată că ar fi intervenit în favoarea actualului președinte, Donald Trump. În cursul audierilor de miercuri din Senat, reprezentanții companiei Facebook au declarat că trolii au folosit și Instagram, postările de pe această platformă ajungând la circa 20 de milioane de americani. Cifră care se adaugă la aceea a aproximativ 126 de milioane de americani, care au fost expuși postărilor politice și controversate de pe Facebook. „În total, este vorba de peste 150 de milioane de americani”, a declarat reprezentantul Facebook în Senat.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG