Linkuri accesibilitate

Casa Albă a anunțat că Donald Trump nu se va întâlni cu Vladimir Putin în marginea summit-ului APEC


Președintele Donald Trump, vorbind la summitul APEC de la Danang

Casa Albă a spus că președintele american Donald Trump nu va avea vreo întrevedere cu președintele rus Vladimir Putin în marginea summit-ului APEC de astăzi din Vietnam.

„Nu a fost confirmată vreodată o asemenea întâlnire și ea nu va avea loc din cauza nepotrivirilor de agendă din ambele părți”, le-a declarat purtătoarea de cuvânt a casei Albe, Sarah Sanders, jurnaliștilor de la bordul avionului prezidențial Air Force One, înainte de aterizarea în orașul vietnamez Danang unde are loc summit-ul.

Ceva mai devreme, secretarul de stat american Rex Tillerson, care îl însoțește pe Trump în turneul acestuia prin țările asiatice, a spus, la Beijing, că nu este limpede dacă pentru o asemenea întâlnire are exista „destulă substanță”.

Președintele Vladimir Putin, sosind la summitul din Vetnam
Președintele Vladimir Putin, sosind la summitul din Vetnam

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a repetat, însă, astăzi că o întrevedere Putin-Trump în marginea summit-ului APEC este posibilă și a spus că părțile mai discută încă această posibilitate. De la inaugurarea lui Trump, pe 20 ianuarie, cei doi lideri s-au întâlnit o singură dată față în față, în timpul summit-ului G20 din Germania, în luna iulie.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG