Linkuri accesibilitate

Klaus Iohannis: integrarea europeană a R.Moldova nu poate fi făcută, în acest moment, prin „calea indirectă” a unirii cu România


Klaus Iohannis la Bruxelles
Klaus Iohannis la Bruxelles

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat Europei Libere, vineri, la Bruxelles, că integrarea europeană a Republicii Moldova nu poate fi făcută la acest moment printr-o „scurtătură”, prin „calea indirectă” a unirii cu România. Întrebat de corespondentul Europei Libere cum apreciază integrarea europeană a Republicii Moldova prin unirea cu România, șeful statului român a răspuns că nu crede că această chestiune poate fi abordata „printr-o cale indirectă”.
„România este foarte hotărâtă să sprijine Republica Moldova în parcursul ei european. Dacă acest parcurs va însemna integrare în Uniune sau altceva depinde, evident, de moldoveni și nu de noi, în România, dar noi suntem dispuși să continuam sprijinul în sensul dorit, evident, de Republica Moldova, cu speranța totuși că acest parcurs va fi unul european”, a adăugat președintele de la București. Întrebat când va face o vizită oficială la Chișinău, Iohannis a răspuns: „Când va fi vremea potrivita, voi veni”. La Bruxelles, Klaus Johannis a avut o întrevedere cu premierul R.Moldova, Pavel Filip.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG