Linkuri accesibilitate

Fostul comandant al forțelor croate din Bosnia ar fi murit într-un spital la Haga afirmă presa croată, fără să existe o confirmare a Curții de la Haga


Slobodan Praljak astăzi la Haga
Slobodan Praljak astăzi la Haga

Fostul comandant al forțelor croate din Bosnia, Slobodan Praljak, „a murit într-un spital din Haga după ce a băut otravă'” în sala de judecată a Curții Internaționale de la Haga pentru crime de război în fosta Iugoslavie, au anunțat agenția oficială croată Hina și televiziunea publică din Croația. Curtea nu a comentat, iar anterior, un paznic declara, sub anonimat, că Praljak este în viață și tratat medical. În cursul dimineții, ședința Curții fusese întreruptă după ce Slobodan Praljak, a băut dintr-o sticlă despre care a spus că ar conține otravă, strigând că respinge decizia instanței.

Incidentul avut loc după ce Curtea de la Haga a confirmat sentința pronunțată împotriva lui Praljak, fost comandant al forțelor croate din Bosnia. Îm 2013, acesta fusese condamnat la 20 de ani de închisoare. Praljak înaintase recurs împreună cu alți cinci lideri ai croaților bosniaci, între care Jadranko Prlic, fost ministru al apărării al croaților bosniaci. Tot în 2013, Jadranko Prlic a fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru strămutarea populației musulmane în timpul războiului din Bosnia dintre 1992 și 1995 și pentru crime, violuri și distrugerea de bunuri civile în scopul creării „Croației mari”.

La sfîrșitul lunii decembrie, Curtea de la Haga pentru crimele din fosta Iugoslavie își încetează activitatea.

XS
SM
MD
LG