Linkuri accesibilitate

Ambasadorul iranian la ONU, Gholamali Khoshroo, acuză Statele Unite de amestec în afacerile interne ale Teheranului


Ambasadorul Gholamali Khoshroo
Ambasadorul Gholamali Khoshroo

Ambasadorul Iranului la ONU, Gholamali Khoshroo, a acuzat Statele Unite, într-o scrisoare adresată Consiliul de Securitate ONU, că se amestecă în treburile interne ale Iranului și că, prin declaratiile președintelui american, se încalcă legislația internațională și principiile cartei ONU, cerind Consiliului de Securitate să condamne declarațiile americane.

Presedintele SUA, Donald Trump, a scris ieri pe Twitter că se arata solidar cu participantii la protestele din Iran, exprimandu-si „respectul pentru poporul iranian care încearcă să își ia înapoi guvernul devenit corupt", informeaza agentiile internationale de presa. „Veti vedea un mare sprijin din partea Statelor Unite la momentul potrivit", a mai scris Trump în aceeasi postare.

De joi, în mai multe orașe iraniene și la Teheran mii de persoane au iesit în stradă pentru a protesta împotriva preturilor mari, coruptiei și politicii economice a guvernului presedintelui Hassan Rohani. Unele proteste au degenerat in confruntari cu fortele de ordine, in care au fost ucise cel putin 22 de persoane, iar potrivit cifrelor oficiale peste 450 de manifestanți au fost arestati.

De la începutul protestelor, președintele Trump a postat zilnic pe Twitter mesaje legate de aceste manifestatii, cerînd regimului de la Teheran, pe care l-a calificat drept „brutal si corupt", să nu încalce drepturile omului și dreptul la proteste pașnice. Ieri, mii de susținători ai regimului de la Teheran au manifestat în favoarea guvernului. Agenția France Presse citeaza o importanta oficialitate americană, fara a o numi, cu declarația că Washingtonul „adună informații din toate sursele posibile pentru a vedea cine anume încalcă drepturile omului în Iran”, luînd considerare impunerea de noi sancțiuni împotriva regimului iranian.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG