Linkuri accesibilitate

În Iran continuă protestele anti-guvernamentale. Rusia a cerut SUA să nu intervină în „afacerile interne” ale Teheranului


Demonstrație pro-guvernamentală în Mashhad, după ce autoritățile au anunțat că au pus capăt tulburărilor violente, 4 ianuarie 2018

Protestele anti-guvernamentale din Iran au intrat în a două săptămână, dar cum autoritățile au blocat pagini de internet pentru a împiedica diseminarea informațiilor, este greu de estimat dacă manifestațiile de joi, 4 ianuarie, au aceeași amploare ca cele din zilele precedente.

Până acum, cel puțin 22 de persoane au fost ucise și peste o mie reținute în legătură cu protestele care, iniţial, au fost provocate de situația economică precară a multor tineri. Ulterior, protestele au evoluat în manifestații antiguvernamentale, având ca țintă elita politică și religioasă de la Teheran.

Între timp, Rusia a cerut, joi, Statelor Unite să nu intervină în ceea ce Moscova numeşte „afacerile interne” ale Iranului. Ministrul adjunct de externe, Serghei Riabkov, a declarat că America s-ar folosi în mod deliberat de situaţia din Iran pentru a încerca să submineze acordul nuclear încheiat de marile puteri cu Teheranul în 2015.

Într-o postare pe Twitter, preşedintele american Donald Trump a declarat, miercuri, că Statele Unite îi vor sprijinul pe protestatarii din Iran „atunci când va veni timpul”.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG