Linkuri accesibilitate

În Iran continuă demonstrațiile pro și anti-guvernamentale


La o demonstrație de susținere a guvernului la Teheran
La o demonstrație de susținere a guvernului la Teheran

În Iran au continuat, pentru a treia zi consecutiv, demonstrațiile pro-guvernamentale. Despre protestele anti-guvernamentale, izbucnite cu peste o săptămână în urmă, se știe mai puțin, pentru că autoritățile au blocat multe pagini de internet și rețele de socializare. Redacția iraniană a postului nostrum de radio a obținut însă informațiii credibile că protestele au continuat vineri în mai multe orașe, inclusiv la Teheran și Șiraz, proteste îndreptate în primul rând împotriva conducerii religioase a țării și privilegiilor de care se bucură.

Până acum, din informațiile existente, cel puțin 22 de perspane și-au pierdut viața și peste o mie au fost reținute în cursul protestelor.

La Ankara, înainte de a începe o vizită oficială în Franța, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat vineri Statele Unite şi Israelul de imixtiune în afacerile interne ale Iranului și ale Pakistanului.Turcia, alături de Iran și Rusia, mediază negocierile de pace pentru Siria, care de desfășoară la Astana, în Kazahstan.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG