Linkuri accesibilitate

Un subcomitet al APCE va dezbate aspecte legate de reglementarea transnistreană


O masă rotundă organizată la Paris de un subcomitet al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei va dezbate aspecte legate de soluționarea conflictului transnistrean, anunță site-un oficial al APCE.

Evenimentul, planificat pentru marți, 16 ianuarie, este organizat de subcomitetul responsabil de examinarea conflictelor dintre statele membre, și va găzdui atât reprezentanți ai autorităților de la Chişinău, cât și ai „autorităților de-facto transnistrene” și va dezbate aspectele politice ale procesului de reglementare, se spune în comunicat. Acesta mai precizează că masa rotundă va avea loc în lipsa reprezentanților presei.

Reprezentanții administrației separatiste de la Tiraspol au anunțat prin intermediul presei oficiale că la masa rotundă Transnistria va fi reprezentantă de președintele legislativului local, Alexandr Șcerba, și de șeful departamentului de externe, Vitali Ignatiev, „care au primit invitații personale și vor prezenta poziția Transnistriei ca parte egală”.

„Vom putea prezenta un tablou obiectiv al relațiilor noastre cu Republica Moldova. Și sperăm că viziunea noastră va fi acceptată cu echidistanță de parlamentarii diferitor țări, la fel cum Uniunea Europeană ține cont de specificul nostru, atunci când vine vorba despre comerțul fără taxe vamale al agenților economici din Transnistria care exportă pe piața europeană”, a spus Alexandr Șcerba, șeful Sovietului Suprem de la Tiraspol.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG