Linkuri accesibilitate

Amplu protest la Atena împotriva intenției guvernului de a face concesii Macedoniei în disputa legată de nume (VIDEO)


Amplu protest la Atena împotriva intenției guvernului de a face concesii Macedoniei
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:46 0:00

Amplu protest la Atena împotriva intenției guvernului de a face concesii Macedoniei

Sute de mii de greci au protestat în fața parlamentului de la Atena în 4 februarie împotriva intenției guvernului grec de a face concesii într-o îndelungată dispută de nume cu fosta republică iugoslavă a Macedoniei. Conservatorii greci au scos în evidență că Macedonia e numele regiunii de nord a Greciei și spun că folosirea aceluiași nume de țara vecină ar submina drepturile istorie ale Greciei.

Prima manifestație din acest an privind Macedonia a avut loc în ianuarie la Salonic cu participarea a 90.000 de oameni, după datele poliției. poliția. Organizatorii au estimat-o la 400.000.

Negociatorul ONU Matthew Nimetz declara pe 1 februarie că s-ar fi făcut progrese în negocierile privind numele oficial al fostei republici iugoslave. Se pare că soluțiile de compromis ar implica adăugarea precizării „de sus”, „de nord” sau „nouă” la numele Macedonia.

Disputa a izbucnit în 1991, când Macedonia și-a proclamat independența iar Grecia i-a cerut să-și schimbe numele pentru că altfel s-ar putea înțelege că are pretenții teritoriale asupra regiunii omonime din Grecia.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG