Linkuri accesibilitate

Parlamentul de la Chișinău a adoptat o Declarație de condamnare a atacurilor ruse la adresa securității informaționale moldovene


Parlamentul Republicii Moldova a aprobat, în prima ședință a sesiunii de primăvară 2018, Declarația prin care condamnă atacurile provenite din Federația Rusă asupra securității informaționale naționale și amestecul abuziv în activitatea politică din Republica Moldova.
Parlamentarii moldoveni – cu excepția socialistilor, care au părăsit lucrările – consideră că „declarațiile denigratoare la adresa țării noastre și a cetățenilor noștri, blocajele impuse exportatorilor moldoveni, hărțuirea politică a oficialilor moldoveni, inclusiv a unor reprezentanți ai Parlamentului și Guvernului Republicii Moldova, reprezintă implicarea fățișă a politicului de la Moscova și chiar a unor instituții ruse în politica din țara noastră și indică o atitudine provocatoare și neprietenoasă în raport cu țara noastră”. Documentul face apel la liderii de la Moscova să pună capăt acestor abuzuri și campanii de denigrare și oricărei forme de sprijinire a partidelor politice din Moldova, amintind că potrivit legislatiei moldovene finanțarea partidelor din surse externe este ilegală.

În replică, presedintele Igor Dodon a scris pe Facebook: „Declaratia Parlamentului reprezinta cel mai impulsiv mesaj anti-rusesc lansat la nivel inalt in ultimii 25 de ani. (…) Aceste provocari sistematice si intentionate au drept scop determinarea partii ruse de a veni cu un răspuns similar in adresa tarii noastre".

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG