Linkuri accesibilitate

Secretarul general al NATO și SUA au îndemnat Budapesta și Kievul să-și depășească divergențele privind legea ucraineană a educaţiei


Jens Stoltenberg
Jens Stoltenberg

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, și SUA au îndemnat Budapesta și Kievul să-și depășească divergențele cu privire la legea ucraineană a educaţiei, care au determinat Ungaria să blocheze organizarea unei reuniuni NATO-Ucraina săptămâna aceasta.

Ungaria a reușit să împiedice desfășurarea reuniunii Comisiei Ucraina-NATO, care urma să aibă loc în marginea întâlnirii ministeriale NATO de la Bruxelles din 14-15 februarie.

Ministrul maghiar de Externe, Peter Szijjarto, a afirmat că Budapesta are nemulţumiri privind situaţia provocată de legea ucraineană a educaţiei, iar Budapesta nu ascunde că, făcând asta, caută să pună presiune asupra Kievului. La rândul sau, Kievul acuză Budapesta că prin acțiunile sale, „face jocul Kremlinului”.

Înaintea ministerialei NATO de la Bruxelles, Jens Stoltenberg a declarat că Kievul și Budapesta trebuie să găsească „un echilibru” între dreptul minorităților la studii în limba maternă și „dreptul” statului de a cere cunoașterea limbii de stat.

XS
SM
MD
LG