Linkuri accesibilitate

Petro Poroșenko a cerut Occidentului să întețească presiunile asupra Kremlinului pentru politica sa expansionistă împotriva Ucrainei


Petro Poroșenko

Președintele Ucrainei Petro Poroșenko a avut un discurs acuzator la adresa Rusiei la Conferinţa Internațională pe teme de Securitate de la Munchen, conferință care a început ieri și care va lua sfârşit mâine. Poroșenko a acuzat Rusia că duce „un război hibrid” împotriva țării sale și a cerut Occidentului să întețească presiunile asupra Kremlinului pentru politica sa expansionistă împotriva Ucrainei.

Poroșenko a spus că „există o diferenţă șocantă între lumea Rusei și cea liberă” și că „orice atinge Rusia se transforma în ruină și decadență”. Declarațiile lui Poroșenko vin după ce s-a anunțat că a fost anulată ședinţa in formatul Normandia care ar fi urmat să discute evoluțiile din Ucraina. Din acest format Normandia de negocieri fac parte Rusia, Ucraina, Germania și Franța. A avut loc însă o întrevedere între șeful diplomației Kievului, Petro Klimkin și cel al Rusiei, Serghei Lavrov, care însă nu a dus la nici un rezultat în chestiunea desfășurării unei misiuni ONU de menținere a păcii în estul Ucrainei.

Astăzi, ministrul german de externe Sigmar Gabriel a declarat la conferință că desfășurarea unei misiuni ONU de menținere a păcii în Ucraina ar putea contribui la ridicarea „pas cu pas” a sancțiunilor împotriva Rusiei și că „nu este realist” să se insiste pe solicitarea ca Rusia să respecte acordurile de Minsk din 2014 și 2015 pentru ridicarea sancțiunilor internaționale impuse regimului Vladimir Putin.

XS
SM
MD
LG