Linkuri accesibilitate

Rusia a spus că expulzează 23 de diplomați britanici ca răspuns la măsura similară adoptată săptămâna asta de Marea Britanie


Directorul Serviciului Federal de Securitate (FSB) Aleksandr Bortnikov și ministrul de externe Serghei Lavrov la o reuniune a Consiliul de securitate de la Kremlin, Moscova, 15 martie 2018.

Rusia a spus că expulzează 23 de diplomați britanici ca răspuns la măsura similară adoptată săptămâna asta de Marea Britanie din cauza otrăvirii fostului spion rus Serghei Skripal și a fiicei sale cu gaz neurotoxic într-un oraș din sudul Angliei. Anunțându-și sâmbătă răspunsul cu aceeași monedă, Ministerul rus de Externe a ordonat de asemenea închiderea Consiliului Britanic din Rusia – instituție de promovare a culturii britanice și limbii engleze peste hotare - și anularea unui acord de deschidere a consulatului britanic din St. Petersburg. În anunțul „externelor” de la Moscova se mai spune că Rusia își rezervă dreptul de a adopta și alte măsuri punitive, pe care nu le-a specificat, în cazul altor „gesturi neprietenoase” față de Rusia. Ca și diplomații ruși expulzați din Marea Britanie, cei britanici au la dispoziție o săptămână ca să părăsească țara.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG