Linkuri accesibilitate

Igor Dodon: sper ca pe parcursul acestui mandat al dlui Putin problema transnistreană să fie rezolvată (VIDEO)


Igor Dodon în studioul Europei Libere de la Chișină (courtesy Vasile Botnaru).
Igor Dodon în studioul Europei Libere de la Chișină (courtesy Vasile Botnaru).

„Sper ca pe parcursul acestui mandat la d-ului Putin să fie rezolvată una din problemele de bază cu care ne ciocnim noi, reunificarea țării, rezolvarea problemei transnistrene” a declarat președintele Igor Dodon, într-un interviu pentru Europa Liberă. Dodon l-a felicitat deja pe președintele rus Vladimir Putin pentru victoria clară în alegerile prezidențiale de duminică, o victorie pe care șeful statului moldovean o califică drept „importantă” pentru stabilitatea Rusiei, dar și pentru R.Moldova, pentru că s-au stabilit deja „contacte personale la nivel de președinți” care „au dat deja efecte pozitive”.

„Sper foarte mult că venirea d-ului Karasin [Grigori Karasin, adjunctul ministrului rus de externe] mâine la Chișinău” va ajuta la o normalizare a relațiilor și le nivelul guvernelor și parlamentelor. Dodon a precizat că a cerut încă din decembrie trimiterea unui reprezentant al ministerului de externe rus la Chișinău în acest scop.

Președintele Igor Dodon a mai declarat Europei Libere că din motive strategice partidele care au majoritatea în parlament vor opta ca alegerile generale să aibă loc în noiembrie. Dodon a explicat de asemenea că alegerile locale anticipate din Chișinău și Bălți, programate pentru 20 mai, au o miză „politică” importantă pentru scrutinul din noiembrie: „Cei care vor învinge sau vor obține un rezultat bun...au șanse mari pentru a avea un rezultat foarte bun în toamnă”, a spus șeful statului moldovean. El a promis în numele Partidului Socialiștilor (pe care l-a condus până a devenit președintele țării că în în timpul campaniei electorale „nu va fi geopolitică”, și nici nu vor fi invocate argumente „identitare”. (Interviul integral în scurt timp pe pagina noastră de internet)

XS
SM
MD
LG