Linkuri accesibilitate

Malta cere demisia unui președinte de bancă iranian, acuzat de încălcarea sancțiunilor americane


Protestatari cu poza iranianului Ali Sadr Hashemi Nejad, fost membru al conducerii „Pilatus Bank” in Floriana, Malta, 21 martie 2018

Autoritatea financiara din Malta a anunțat că a cerut excluderea iranianului Ali Sadr Hashemi Nejad din conducerea bancii „Pilatus Bank” și suspendarea drepturilor sale de vot ca acționar, după arestarea sa in Statele Unite sub acuzatia de încălcare a sancțiunilor americane impuse regimului de la Teheran. Potrivit procurarilor americani, iranianul ar fi creat o rețea de companii si conturi la banci străine pentru a masca afacerile sale cu Iranul din Venezuela, ceea ce „este o încalcare a sancțiunilor americane ”. Fiii jurnalistei de investigatii malteze Caruana Galizia au spus că arestarea bancherului iranian razbună moartea mamei lor, dar ca pretul platit pentru a se face dreptate a fost cutremurator de mare. Jurnalista a fost omorită într-un atac cu bombă asupra mașinii sale, în luna octombrie.

Reținerea bancherului vine la o zi dupa ce o angajata rusă a bancii, Maria Yefimova, care a ajutat la expunerea cazului , s-a pus la dispozitia autorităților Greciei, spunind că se teme pentru viața ei din cauza informațiile pe care le-a furnizat jurnalistilor.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG