Linkuri accesibilitate

Papa Francisc a făcut un apel la pace „pentru întreaga lume”


Papa Francisc a folosit astăzi, de Pastele catolicilor și protestanților, prilejul de a transmite în mesajul Urbi et Orbi, către oraș și către lume – un mesaj de pace, de la balconul Catedralei Sfântul Petru de la Vatican:

„Astăzi, noi cerem pace pentru întreaga lume, începând cu iubita și martirizata Sirie, oamenii căreia par să fie trași într-un război fără de sfârșit. Și pentru a vedea reconciliere în Țara Sfântă, care în aceste zile a văzut rănile conflictelor care continuă și care nu îi ocolesc pe cei fără de putere, cerem reconciliere pentru Yemen și pentru întregul Orient Mijlociu, astfel încât dialogul și respectul reciproc să învingă divizarea și violența.”

Papa Francisc a făcut un apel la pace și în peninsula coreeană, și în Ucraina.

La Vatican au fost prezenți zeci de mii de credincioși. Ceremoniile religioase s-au desfășurat la Vatican pe fondul unor măsuri stricte de securitate, cu aproximativ 10.000 de polițiști detașați la Roma pentru festivitățile pascale. Ieri Papa Francisc a botezat, în Sâmbăta Mare pentru catolici, opt adulţi, între care şi un migrant nigerian devenit erou în Italia după ce a prins un hoţ care jefuise un magazin la Roma, anul trecut. Ceilalţi adulţi botezaţi sâmbătă sunt din Albania, Peru, Italia şi SUA.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG