Linkuri accesibilitate

Rusia și China acuză Statele Unite


Rusia și China au acuzat Statele Unite că ar încerca să schimbe, unilateral, acorduri internaționale deja negociate, cum ar fi cel nuclear cu Iranul, cel despre combaterea încălzirii globale sau regulile comerțului global.

După discuții vineri, la Moscova, cu ministrul chinez de externe, șeful diplomației ruse Serghei Lavrov a criticat administrația Trump că ar încerca să schimbe tratate care implică multe alte țări. „Asta nu are nimic de a face cu diplomație, este simplu o încercare de a-și impune agenda, ignorând total interesele altora”, a spus Lavrov.

Încă in timpul campaniei electorale, președintele Donald Trump a criticat acordul nuclear cu Iranul drept „cel mai prost” tratat semnat de Statele Unite și a promis că-l va schimba sau va retrage America.

Ministrul de externe chinez Wang Yi s-a concentrat mai ales pe noile taxe punitive impuse de administrația americană pe importurile din China, afirmând că „aceste măsuri protecționiste” nu vor aduce rezultatul scontat. America a impus noi taxe importurilor chinezești de 60 de miliarde de dolari, Beijingul a răspuns cu taxe pe importurile americane de 50 de miliarde de dolari iar acum administrația Trump analizează posibilitatea de a impune noi taxe de aproximativ 150de miliarde de dolari.

XS
SM
MD
LG