Linkuri accesibilitate

PUN cere verificarea finanțării campaniei Partidului Șor și a socialiștilor


Liderul Partidului Unității Naționale, Anatol Șalaru, susține că în cadrul campaniei electorale pentru alegerile din Chișinău din 20 mai Partidul Șor primește finanțări din Federația Rusă, motiv pentru care Reghina Apostolova, candidata formațiunii, trebuie să fie exclusă din cursa electorală, transmite agenția IPN.

Anatol Șalaru a declarat că, pe 4 mai, un cetățean rus a acordat în calitate de împrumut bănesc 200 de mii de lei unei companii cu capital mixt ruso-moldovenesc, în care unul dintre fondatori este un centru de pe lângă Președinția Federației Ruse. În aceeași zi, această companie transmite suma respectivă unei companii cu aceeași denumire, care, la rândul ei, transferă banii Partidului Șor. Ulterior, din suma totală, formațiunea cheltuie în jur de 190 de mii de lei pentru servicii electorale, inclusiv pentru publicitatea electorală a candidatului Reghina Apostolova.

PUN a înaintat o contestație Comisiei Electorale Centrale și Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale Chișinău.

Liderul PUN și-a exprimat convingerea că prin aceleași scheme este finanțat și Partidul Socialiștilor și a solicitat Comisiei Electorale Centrale să facă o investigație și a fluxurilor financiare care ajung la PSRM.

XS
SM
MD
LG