Linkuri accesibilitate

Republica Moldova va fi menţionată, alături de Ucraina şi Georgia, în declaraţia finală a summitului NATO


Republica Moldova va fi menţionată, alături de Ucraina şi Georgia, în declaraţia finală a summitului de două zile al Alianţei Nord-Atlantice care şi-a început astăzi lucrările la Bruxelles.

Într-un capitol distinct dedicat acestor trei state, NATO îşi reiterează suportul pentru integritatea teritorială a R. Moldova şi cheamă Rusia să-şi retragă trupele de pe teritoriul ei, precum şi să se angajeze constructiv în procesul de reglementare a conflictului separatist de pe teritoriul ei. „Suntem hotărîți să sprijinim reformele democratice în R. Moldova şi eforturile ei de sporire a capacităţilor de apărare”, se mai arată în textul declaraţiei ce va fi adoptată la finalul reuniunii.

Spre deosebire de Gerogia și Ucraina, R.Moldova nu a fost invitată să asiste la summit-ul NATO. Într-un răspuns oferit Europei Libere, Ministerul Apărării de la Chişinău a explicat că summitul nu discută teme ce ar viza direct R. Moldova, iar Georgia şi Ucraina au fost invitate pentru că sunt state care, spre deosebire de R. Moldova, îşi doresc să adere la NATO.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG