Linkuri accesibilitate

În România, 19 protestatari agresați de jandarmi, au depus plângeri penale


București, Piața Victoriei, 10 august 2018
București, Piața Victoriei, 10 august 2018

La Parchetul Militar au fost depuse până acum 19 plîngeri, în urma intervenție în forță a jandarmeriei împotriva partcipanților la protestul antiguvernamental de vineri, 10 august, din București, relatează Agerpres. Procurorii militari cer totodată celor care au fost răniți la protestul de vineri, din Piața Victoriei, să se prezinte, luni şi marţi, la sediul Parchetului Militar Bucureşti .Totodată, procurorii militari s-au sesizat din oficiu şi au deschis un dosar penal cu privire la modul de intervenţie al jandarmilor şi incidentele petrecute la manifestaţia de vineri seara din Piaţa Victoriei.

Sîmbătă, preşedintele României, Klaus Iohannis i-a cerut procurorului general,Augustin Lazăr, să deschidă o anchetă pentru a cerceta circumstanțele în care a intervenit Jandarmeria la protestele de vineri seara. Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, preluat de Agerpres, președintelee a cerut deasemeni să se stabilească măsura în care intervenția în forță a Jandarmeriei a fost în limitele legalității dar și indentificarea celor care au provocat ciocnirile repetate cu forțele de ordine în timpul protestului antiguvernamental din Bucureșeti.

Vineri, preşedintele Klaus Iohannis a condamnat intervenţia "brutală" a Jandarmeriei împotriva manifestanţilor din Piaţa Victoriei drept „disproporționată” şi i-a cerut ministrului de Interne, Carmen Dan, să dea urgent explicaţii pentru modul în care a gestionat evenimentele.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG