Linkuri accesibilitate

Parchetul general a deschis un dosar penal în cazul fiului vitreg al ministrului de Externe T. Meleşcanu, numit consul la Strasbourg


Ministrul român de externe Teodor Meleșcanu
Ministrul român de externe Teodor Meleșcanu

Parchetul general din România a deschis un dosar penal in rem pentru infracţiunile de abuz în serviciu şi conflict de interese în cazul ministrului de Externe Teodor Meleşcanu, care şi-a numit fiul vitreg consul general la Strasbourg. Dosarul 378/P/2018 a fost deschis după ce, pe 25 iulie, profesorul universitar Bazil Popovici, fost ambasador al României în Maroc şi Portugalia, a făcut o plângere penală împotriva lui Meleşcanu în care reclamă faptul că nu a fost numit în acest post, deşi a câştigat un concurs în decembrie 2016, informează site-ul G4media.

„Persoana care ocupă funcţia de membru al Guvernului (…) este obligată să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu ia sau să nu participe la luarea unei decizii în exercitarea funcţiei publice de autoritate, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul sau pentru rudele sale de gradul”, a arătat profesorul Popovici în plângerea penală. Tudor Meleșcanu este chemat la audieri pe 1 octombrie.

Sorin-Adrian Pîrvulescu, fiul soţiei ministrului de Externe Teodor Meleşcanu, a fost numit consul general al României la Strasbourg prin hotărâre de guvern (HG), publicată în Monitorul Oficial pe 28 iunie. Hotărârea a fost semnată de premierul Viorica Dăncilă şi contrasemnată de ministrul de Externe Teodor Meleșcanu, mai scrie sursa citată.

XS
SM
MD
LG