Linkuri accesibilitate

Directoarea Liceului Lucian Blaga din Chișinău va fi sancționată pentru că elevi ai acestei școli au luat parte la o acțiune Amnesty Moldova


Protest împotriva deportării profesorilor turci de la rețeaua de licee Orizont, Chișinău, 7 septembrie 2018.
Protest împotriva deportării profesorilor turci de la rețeaua de licee Orizont, Chișinău, 7 septembrie 2018.

Directoarea Liceului Lucian Blaga din Chișinău va fi sancționată pentru că a permis participarea elevilor, în timpul orelor de curs, la o activitate a organizației pentru drepturile omului Amnesty International Moldova, la care s-a protestat împotriva expulzării în Turcia a șapte profesori de la liceul Orizont.

Anunțul privind sancționarea Valentinei Olaru a fost făcut luni de șefa Direcției generale educație, tineret și sport (DGETS) de la primăria capitalei, Rodica Guțu. Ea a spus că „regulamentul nu permite scoaterea elevilor de la ore sub nici un pretext”, adăugând căun părinte s-a plâns că i-ar fi fost „atras” copilul la o asemenea acțiune, fără să fie el consultat.

Amnesty International Moldova a explicat într-o declarație, la o zi după acțiunea din 18 octombrie, că elevii din clasele X și XI sunt membrii unui grup școlar afiliat organizației și au participat din proprie inițiativă la acțiune.

Încă nu este limpede ce sancțiune i se va aplica directoarei de la Lucian Blaga.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG