Linkuri accesibilitate

Parlamentul European va vota rezoluția privind statul de drept din România pe 13 noiembrie


Parlamentul European

Rezoluția privind statul de drept din România va fi supusă votului în plenul Parlamentului European marțea viitoare, pe 13 noiembrie, au decis liderii Legislativului european. Inițial, votul trebuia să aibă loc miercuri, 14 noiembrie, dar, potrivit unor surse europene citate de G4Media.ro, decizia de devansare cu o zi a fost luată ieri, la solicitarea socialiștilor.

Votul asupra rezoluției privind statul de drept din România va avea loc în aceeași zi cu publicarea de către Comisia Europeană a raportului MCV. Draftul rezoluției Parlamentului European privind statul de drept din România, folosește formulări severe față de autoritățile din România și vorbește în termeni fără precedent despre legislația promovată de coaliția PSD-ALDE în domeniile justiție, anti-corupție, mass-media, ONG-uri.

Proiectul de rezoluție a fost convenit de reprezentanții grupurilor politice din Comisia de justiție și libertăți a Parlamentului European (Comisia LIBE). Draftul condamnă „intervenția violentă și disproporționată a jandarmeriei la protestul diasporei de la București din 10 august”.

XS
SM
MD
LG