Linkuri accesibilitate

Margaritis Schinas: în cazul RISE Project „Protecția datelor trebuie să fie în echilibru cu libertatea de exprimare și de informare”


Purtătorul de cuvînt al Comiei Europene, Margaritis Schinas

„Protecția datelor trebuie să fie în echilibru cu libertatea de exprimare și de informare”, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europeane, luni, la Bruxelles. Margaritis Schinas, citat de Hotnews, reacționa astfel la informația că jurnaliștii de la Rise Project România au primit o notificare de la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, în care li se solicită divulgarea surselor în cazul anchetei #TeleormanLeaks. Este vorba de documente legate de afacerile companiei TelDrum din Teleorman, găsite, se pare întâmplător, într-o valiză de un localnic și predate organizației Rise Project. Rise Project a inceput saptamina trecută să publice aceste informații, caz in care ar putea fi implicat si liderul Partudului Social Democrat din România si președinte al Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea.
Vineri, 9 noiembrie, Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a adus „clarificări" în cazul Rise Project, susținând că a solicitat publicației informații „ca urmare a sesizării primite de la o persoană fizică”.

XS
SM
MD
LG