Linkuri accesibilitate

Negociatorii europeni și britanici au ajuns la o înţelegere cu privire la termenii acordului de retragere a Marii Britanii din UE


Steagul UE în fața Parlamentului britanic la o demonstrație de protest împotriva Brexitului la Londra

La Bruxelles, Comisia Europeană a anunțat că negociatorii europeni și britanici au ajuns la o înţelegere cu privire la termenii acordului de retragere prevăzut de articolul 50. Într-un comunicat al Comisiei, dat publicităţii miercuri, se precizează că acordul care reglementează „Brexitul” acoperă toate subiectele importante: drepturile cetăţenilor, aspectele financiare, perioada de tranziţie, guvernarea, protocoalele privind Irlanda, Gibraltarul şi Ciprul.

Este acum de competenţa preşedintelui Consiliului European să decidă dacă şi când să convoace un summit al celor 27 de şefi de stat şi de guvern care să discute și aprobe acordul de retragere şi declaraţia politică bilaterală privind cadrul relaţiei viitoare dintre Uniunea Europeană și Marea Britanie. După ce acordul de retragere este aprobat de Consiliul European, el va trebui ratificat de UE şi de Marea Britanie.

XS
SM
MD
LG