Linkuri accesibilitate

La București are loc reuniunea Conferinţei Preşedinţilor Parlamentului European şi a Guvernului României


Viorica Dăncilă și Antonio Tajani
Viorica Dăncilă și Antonio Tajani

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că în Parlamentul României va fi votată, în scurt timp, ultima formă a programului preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, transmite Agerpres. Premierul a făcut anunțul la începutul reuniunii Conferinţei Preşedinţilor Parlamentului European şi a Guvernului României, găzduită de executivul de la București, în perspectiva preluării de către România a preşedinţiei Consiliului UE la 1 ianuarie 2019.

„Vreau să vă asigur încă de la început că România este pregătită pentru a prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Suntem pregătiţi atât din punct de vedere organizatoric şi logistic, dar şi din punctul de vedere al programului pe care îl avem pentru preluarea preşedinţiei”, a declarat Viorica Dăncilă.

Şefa Guvernului de la Bucureşti a precizat că, în timpul preşedinţiei române a Consiliului UE, vor fi organizate numeroase evenimente atât în România, cât şi la Bruxelles. „Programul cuprinde patru puncte distincte şi anume: o Europă a coeziunii - de altfel şi motto-ul preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene deţinută de către România este 'Europa valorilor comune europene', o Europă a siguranţei, creşterea rolului global al Uniunii Europene şi, bineînţeles, promovarea valorilor europene", a afirmat Viorica Dăncilă.

În preambulul reuniunii, premierul român a avut o întrevedere cu preşedintele Parlamentului European (PE), Antonio Tajani.

La reuniunea de la București participă premierul și membrii guvernului României, preşedintele și secretarul general al Parlamentului European, Antonio Tajani și Klaus Welle, precum și liderii celor 9 grupuri politice din PE.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG