Linkuri accesibilitate

Președintele Petro Poroșenko: legea marțială nu va însemna restricții de circulație pe timpul nopții sau pentru presă


Petro Poroshenko

Președintele Ucrainei Petro Poroșenko a declarat că legea marțială impusă în multe regiuni ale țării pentru o lună după recentul atac rusesc asupra navelor ucrainene în apropierea strâmtorii Kerci nu va însemna restricții de circulație pe timpul nopții sau interdicții impuse presei. Vorbindu-le studenților din Ivano-Frankivsk, Poroșenko a mai spus că va depune eforturi pentru eliberarea celor 24 de marinari ucraineni capturați de forțele ruse.

Ceva mai devreme, procurorul general al Ucrainei, Iuri Luțenko, a spus că Rusia refuză negocierea unui schimb de prizonieri care să asigure eliberarea marinarilor. Grănicerii ruși au deschi focul asupra a trei nave ucrainene, capturându-le cu tot cu marinari în apropiere de Strâmtoarea Kerci la sfârșitul lunii trecute, împiedicându-le să intre din Marea Neagră în Marea Azov.

Astăzi, autoritățile ucrainene au spus că Rusia a redeschis parțial traficul naval prin strâmtoare. Actele de agresiune ale Rusiei împotriva navelor ucrainene au fost condamnate de liderii internaționali, care au cerut eliberarea vaselor și marinarilor.

XS
SM
MD
LG