Linkuri accesibilitate

La Washington s-au desfășurat funeraliile de stat ale fostului președinte american George H.W. Bush (VIDEO)


Imagine de la ceremoniile funerare de astăzi de la Washington

Fostul președinte american George Bush a fost omagiat astăzi în cadrul funeraliilor de stat, la Washington, drept un erou al Celui de al Doilea Război Mondial, veteran al Războiului Rece care a gestionat cu atenție urmările imediate ale acestuia, și un arhitect al victoriei americane în războiul împotriva Irakului din 1990-91.

Memoria celui de-al 41-lea președinte al Statelor Unite care a decedat pe 30 noiembrie la vârsta de 94 de ani a fost onorată atât de politicieni republicani ca și el, cât și de democrați, care și-au pus deoparte pentru scurt timp rivalitățile. Fostul președinte George W. Bush a spus că tatăl său a căutat mereu partea bună în fiecare om și de regulă a găsit-o. „A fost cel mai bun tată pe care l-a avut vreodată un fiu sau o fiică”, a spus el.

Funeralii de stat pentru președintele George H. Bush
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:22 0:00

„George H.W. Bush a fost ultimul mare soldat - om de stat al Americii”, a spus biograful său, Jon Meacham. La ceremonia funerară de la Catedrala Națională, președintele republican Donald Trump a dat mâna cu predecesorul său democrat Barack Obama, pe care l-a criticat frecvent. Pe prima bancă a catedralei s-au mai aflat alături de Trump rivala sa din alegerile prezidențiale Hillary Clinton și fostul președinte Bill Clinton. În campania din 2016, Trump l-a înfuriat pe președintele petrecut azi pe ultimul drum, criticându-i fii, atât pe George W. Bush, cât și pe Jeb Bush, unui din rivalii lui Trump în competiția internă a republicanilor pentru desemnarea candidatului la președinție.

Președinte între 1989 și 1993, George H.W. Bush a avut un mandat marcat de mari evenimente de politică externă: de la căderea Zidului de la Berlin la primul război din Golful Persic. Soția sa Barbara Bush, care i-a fost alături 73 de ani, a decedat în luna aprilie anul acesta. După funeraliile de la Washington, fostul președinte va fi înmormântat alături de ea și fiica celor doi la biblioteca prezidențială din Houston, Texas.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG