Linkuri accesibilitate

La Moscova va avea loc premiera spectacolului „Baroc” de Kiril Serebrenikov, aflat în arest la domiciliu


Kiril Serebrennikov, înainte de audieri la tribunal, 16 noiembrie 2018
Kiril Serebrennikov, înainte de audieri la tribunal, 16 noiembrie 2018

Centrul teatral Gogol de la Moscova va prezenta astăzi și mâine premiera spectacolului „Baroc” de Kiril Serebrenikov, montat fără prezenta fizică în teatru a cunoscutului regizor și critic al Kremlinului. Este al doilea proiect de acest fel al lui Serebrenikov, care de mai bine de un an se află în arest la domiciliu în dosarul „Studioul 7”, primul fiind „Micile tragedii”.

Kiril Serebrenikov este autorul piesei, regizorul, scenograful și designerul de costume – se spune în afișul spectacolului „Baroc”, de pe site-ul teatrului. Repetițiile au avut loc sub „îndrumarea strictă” a regizorului, fiind înregistrate pe video și transmise lui Serebrenikov prin avocatul său.

Din august 2017, Kiril Serebrenikov se află în arest la domiciliu, fiind acuzat, împreună cu alți colegi, de delapidarea a 133 de milioane de ruble din bugetul alocat de ministerul culturii pentru proiectul teatral „Platforma”. Serebrenikov nu-și recunoaște vina și spune că dosarul este fabricat.

Asociația criticilor de teatru l-a declarat pe Serebrenikov „Omul anului”. În noiembrie, la Zurich, a avut loc premiera operei lui Mozart „Così fan tutte”, în regia lui Serebrenikov, și tot în timp ce se afla în arest la domiciliu au fost încheiate filmările peliculei „Leto” („Vara”).

XS
SM
MD
LG