Linkuri accesibilitate

Președintele SUA, Donald Trump, a declarat că are încredere în ministrul finanțelor, Steven Mnuchin


Donald Trump și Steven Mnuchin (imagine de arhivă)

Președintele SUA, Donald Trump, a declarat că are încredere în ministrul finanțelor, Steven Mnuchin, despre care a spus că este o persoană „foarte talentată” și „foarte inteligentă”.

Totodată, Trump a reafirmat că, în opinia sa, Rezervele Federale (Banca centrală) ridică prea repede ratele dobânzilor, dar a numit această măsură drept „o formă de securitate” pentru bunăstarea economică.

Luni, Trump a criticat Rezervele Federale, după ce administrația sa a încercat, duminică, să asigure piețele financiare că nu intenționează să-l demită pe șeful acestei instituții, Jerome Powell.

Președintele Trump s-a arătat nemulțumit de acțiunile Rezervelor Federale după ce Mnuchin a scris pe Twitter că președintele nu are de gând să-l demită pe Powell. Șeful finanțelor a mai spus că, duminică, a discutat cu directorii celor mai mari șase bănci din America, iar luni cu conducerea Rezervelor Federale, în tentativa de a calma bursa. Dar efectul a fost exact cel opus, mulți întrebându-se de ce au fost făcute publice discuții, care în timpuri „normale” rămân confidențiale.

XS
SM
MD
LG