Linkuri accesibilitate

Președintele României, Klaus Iohannis, favorit în cursa pentru Cotroceni, potrivit unui sondaj IMAS


Președintele României Klaus Iohannis, secondat de președinții celor două camere ale Parlamentului Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu
Președintele României Klaus Iohannis, secondat de președinții celor două camere ale Parlamentului Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu

Președintele României, Klaus Iohannis, este favorit în cursa pentru Cotroceni, fiind creditat cu 34,9% din intențiile de vot ale alegătorilor, potrivit unui sondaj IMAS, realizat la comanda Europa FM.

Iohannis este urmat de Călin Popescu Tăriceanu (ALDE), cu 12,9%, și de Victor Ponta (PRO România), cu 12,7%. Liviu Dragnea (PSD) este creditat cu 5,3%.

Când vine vorba de candidații PSD pentru funcția supremă în stat, preferată ar fi Gabriela Vrânceanu Firea, cu 42%.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, cei mai mulți dintre cei chestionați ar opta pentru PNL (17,1%), urmat, la mică diferență, de PSD (16,4%) și USR (7,5%).

Sondajul a fost realizat la comanda Europa FM de IMAS în perioada 4-20 decembrie 2018. Interviurile au fost realizate prin telefon, utilizând metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing). Pentru acest studiu au fost intervievate 1010 persoane cu vârste de 18 ani și peste. Marja de eroare este de +/- 3%, informează site-ul Hotnews.ro.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG